Škvarky nikdy nejsou nic extra pro zdraví. Ale. Co si budeme povídat, ta chuť! A stejné je to i u těch houbových. Ale ta chuť vážení… Kdo by odolal!

Bez řečí a hned na recept

Které houby se hodí na škvarky? Ideální jsou lupenaté, jako růžovky, bedly, václavky, vyzkoušely jsme ale i s hodí se ale třeba i hřib hnědý, suchohřib strakoš.

Houby se smaží, dokud nevyschnou. Můžete je pak zobat samotné, nebo pokud to stihnete přikusovat, můžete si k nim dát zeleninový salát, případně pečivo. U nás se plná mistička vždy záhadně vyprázdní ještě dříve, něž člověk stihne vzít do ruky pečivo.

Houbové škvarky se také připravují na namazání, v tom případě nechte vyškvařit syrové sádlo, až pak pokračujte, jak jsme popsaly v receptu.

Příprava houbových škvarků

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: zhruba 45 min.

Náročnost: *

Ingredience

  • miska lesních hub
  • sádlo
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • sůl

Postup

Houby očistěte a kloboučky nakrájejte na čtverečky zhruba 2 x 2 cm. V pánvi rozehřejte dvě lžíce sádla, vsypte houby, hodně je osolte, opepřete a pokmínujte a bez pokličky je duste. Duste je tak dlouho, dokud se úplně nevysuší. Trvá to necelou hodinu.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...