Škvarky nikdy nejsou nic extra pro zdraví. Ale. Co si budeme povídat, ta chuť! A stejné je to i u těch houbových. Ale ta chuť vážení… Kdo by odolal!
Které houby se hodí na škvarky? Ideální jsou lupenaté, jako růžovky, bedly, václavky, vyzkoušely jsme ale i s hodí se ale třeba i hřib hnědý, suchohřib strakoš.
Houby se smaží, dokud nevyschnou. Můžete je pak zobat samotné, nebo pokud to stihnete přikusovat, můžete si k nim dát zeleninový salát, případně pečivo. U nás se plná mistička vždy záhadně vyprázdní ještě dříve, něž člověk stihne vzít do ruky pečivo.
Houbové škvarky se také připravují na namazání, v tom případě nechte vyškvařit syrové sádlo, až pak pokračujte, jak jsme popsaly v receptu.
Příprava houbových škvarků
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: zhruba 45 min.
Náročnost: *
Ingredience
- miska lesních hub
- sádlo
- mletý pepř
- drcený kmín
- sůl
Postup
Houby očistěte a kloboučky nakrájejte na čtverečky zhruba 2 x 2 cm. V pánvi rozehřejte dvě lžíce sádla, vsypte houby, hodně je osolte, opepřete a pokmínujte a bez pokličky je duste. Duste je tak dlouho, dokud se úplně nevysuší. Trvá to necelou hodinu.
Nechte si chutnat
Klára + Lucie