Cuketová sezóna je v plném proudu a pokud vám slimáci také něco nechají, můžete si z této zeleniny dopřát nejrůznější dobroty. Skvělý je tento předkrm, ve kterém nechybí špenát a množství sýru.

Bez řečí a hned na recept

Spousta cuket je lákavá pro zkoušení nových a nových receptů. Tento cuketový předkrm plný sýru skvěle chutná. Pokud máte rádi více česneku, přidejte alespoň jeden stroužek. V této podobě je cítit jen mírně. Kolečka cuket nekrájejte příliš silná, aby hezky změkla. Asi 4-5 mm.

Skvělé na nějaké zahradní posezení s rodinou a přáteli. Nejlépe chutná vlažné, ale ani studené vůbec není špatné. Pokud si dáte tuhle dobrůtku jako hlavní jídlo, třeba k večeři, bude množství stačit pro 2 osoby.

Příprava předkrmu z cukety

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: ca. 8-10 min., 200 °C

Náročnost: *

Počet porcí: 18 koleček

Ingredience

  • střední cuketa
  • velká hrst nastrouhaného parmezánu
  • velká hrst nastrouhaného eidamu
  • velká hrst nasekaného špenátu
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • velká špetka červené papriky
  • špetka černého pepře
  • špetka soli

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C a velký plech vyložte pečicím papírem. Rozkrájejte cuketu na střední kolečka (zhruba 4 mm). Ve střední misce smíchejte nastrouhané sýry, zakysanou smetanu, pokrájený špenát, rozdrcený česnek. Nasypte papriku. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Na cuketová kolečka dejte asi lžičku náplně a naplněný plech dejte do vyhřáté trouby. Pečte, dokud cuketa nezměkne a sýr se rozpustí. Trvá to zhruba 8 minut.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...