Vločky vůbec nemusí být jen v misce s jogurtem. Také se u vás připravovala v dětství vločková polévka? Pojďte se s námi vrátit do dětství.
Vločky jsou skvělou surovinou a výborné je, když si je dopřáváte pravidelně. Právě tato vločková polévka byla kdysi stálicí na našich stolech. A samozřejmě, maminka ji uměla nejlíp. Výborná je i bez vývaru, ale vývar…., co si budeme říkat. S ním je každá polévka lahoda.
Rozhodly jsme se dát polévce šanci, kterou si určitě zaslouží.
Příprava vločkové polévky
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 20 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 4
Ingredience
- hrnek ovesných vloček
- 1 najemno nasekaná cibule
- 1 vrchovatá lžíce másla
- 1 střední mrkev nakrájená na kostičky
- 2 lžíce mraženého hrášku
- 1 litr vývaru (volitelné)
- vajíčko (volitelné)
- mletý pepř
- sůl
- petrželka, hezká nať z mrkve nebo jarní cibulka
Postup
V hrnci nasucho opražte vločky a vložte je do misky. Do hrnce dejte rozpustit máslo a cibulku, pokrájenou najemno. Až cibulka zesklovatí, přidejte zpět vločky, mrkev nakrájenou na kostičky, krátce ji osmažte a zalijte vodou/vývarem. Polévku osolte a vařte asi 20 minut, dokud vločky polévku nezahustí. Polévce také sluší hrášek. Pokud ho máte rádi, přidejte před dovařením dvě lžíce mraženého hrášku. Nechte ho prohřát, a pak vypněte sporák. Před dovařením můžete do polévky rozklepnout a rozmíchat vajíčko, ale není nutné. Polévku opepřete a dosolte, pokud je potřeba. Můžete nalévat. Nezapomeňte ji nakonec ozdobit bylinkami.
Nechte si chutnat
Klára + Lucie
P.S. Dejte vědět, jestli ji také připravujete, případně jak ji vyšperkováváte u vás.
Na fotce máte vajíčko, i v polévce je vidět. Ale v ingrediencích ani v postupu vajíčko není. Jak tedy?
Vajíčko není v receptu úplně důležité. Může tam být – ale nemusí. Dává se až nakonec na jakési dohuštění, pokud ho potřebujeme. A máte pravdu, do receptu doplním. Děkuji. Lucie