Vločky vůbec nemusí být jen v misce s jogurtem. Také se u vás připravovala v dětství vločková polévka? Pojďte se s námi vrátit do dětství.

Bez řečí a hned na recept

Vločky jsou skvělou surovinou a výborné je, když si je dopřáváte pravidelně. Právě tato vločková polévka byla kdysi stálicí na našich stolech. A samozřejmě, maminka ji uměla nejlíp. Výborná je i bez vývaru, ale vývar…., co si budeme říkat. S ním je každá polévka lahoda.

Rozhodly jsme se dát polévce šanci, kterou si určitě zaslouží.

Příprava vločkové polévky

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 20 min.

Náročnost: *

Počet porcí: 4

Ingredience

  • hrnek ovesných vloček
  • 1 najemno nasekaná cibule
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1 střední mrkev nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce mraženého hrášku
  • 1 litr vývaru (volitelné)
  • vajíčko (volitelné)
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželka, hezká nať z mrkve nebo jarní cibulka

Postup

V hrnci nasucho opražte vločky a vložte je do misky. Do hrnce dejte rozpustit máslo a cibulku, pokrájenou najemno. Až cibulka zesklovatí, přidejte zpět vločky, mrkev nakrájenou na kostičky, krátce ji osmažte a zalijte vodou/vývarem. Polévku osolte a vařte asi 20 minut, dokud vločky polévku nezahustí. Polévce také sluší hrášek. Pokud ho máte rádi, přidejte před dovařením dvě lžíce mraženého hrášku. Nechte ho prohřát, a pak vypněte sporák. Před dovařením můžete do polévky rozklepnout a rozmíchat vajíčko, ale není nutné. Polévku opepřete a dosolte, pokud je potřeba. Můžete nalévat. Nezapomeňte ji nakonec ozdobit bylinkami.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

P.S. Dejte vědět, jestli ji také připravujete, případně jak ji vyšperkováváte u vás.

Pošlete to dál:

2 komentář

  1. Na fotce máte vajíčko, i v polévce je vidět. Ale v ingrediencích ani v postupu vajíčko není. Jak tedy?

    1. Vajíčko není v receptu úplně důležité. Může tam být – ale nemusí. Dává se až nakonec na jakési dohuštění, pokud ho potřebujeme. A máte pravdu, do receptu doplním. Děkuji. Lucie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...