Ovocné nanuky jsou lahoda a já o tomu musím něco vědět. Teď jsem si takové připravila. Hezky pěkně na tajňačku, aby koukali. A že koukali a mlaskali. Podívejte se, jak připravit meruňkové nanuky.

Bez řečí a hned na recept

Domácí ovocné nanuky jsem už před časem viděla na Instagramu a pořád bylo něco důležitějšího, než příprava této bašty. Dnes jsem ale využila momentu prázdné kuchyně a ujala se vlády. Žádné velké plánování. Meruňky byly doma, krásně zralé, takže na tento dezert ideální.

O pár dnů později jsem vyzkoušela i jahodové (přidala jsem vrchovatou lžičku moučkového cukru s vanilkou), co si budeme povídat, je sezóna jahod a v této podobě jsou naprosto skvělé. Možná je jahodová varianta nanuku ještě o fous lepší. Zkoušela jsem využít i klasický bílý skyr, ale s vanilkovým je nanuk naprosto skvělý. Mé chuťové buňky jsou nadšené.

Příprava domácího ovocného nanuku

Doba přípravy: 10 min.

Doba mražení: alespoň 4 hod., nejlépe přes noc

Náročnost: *

Počet porcí: 3 nanuky

Ingredience

  • 1 vanilkový jogurt skyr
  • 1/2 lžičky čekankového sirupu
  • 1 pokrájená meruňka na menší kousky

Postup

Čekankový sirup smíchejte s jogurtem skyr. Vemte si nanukovou formičku, přendejte do ní trochu jogurtové směsi, vložte kousek meruňky, zase trochu jogurtu a zase kousky meruňky. Vložte nanukovou tyčku a dejte svisle do mrazničky. Druhý den je vyndejte, chvíli podržte v dlani, aby se nanuky uvolnily od formičky a můžete baštit.

Nechte si chutnat

K. (Dneska tady vládnu já!)

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...