Sýrové palačinky jsou skvělým jídlem, které zasytí. Můžete si ho připravit ke snídani, večeři. Nic na jejich výrobě není složitého, takže to může být jedno z prvních jídel, které zvládnou děti samy.

Bez řečí a hned na recept

Ale no ano, máme tu rozehřátou pánvičku, že ano. Pokud víte, že vaše dítě je šikovné a opatrné, není důvod, proč by to nezvládlo. Sýrové palačinky jsou u nás specialitou Klárky, která je na jejich přípravu patřičně pyšná a připravuje jich často plný talíř. Tak Klárko, co nám k tomu řekneš?

Byly dny, kdy jsem skoro každý den jedla sladké palačinky, pak přišly na řadu slané. Změna musí být. To bylo tak nějak v 10 letech. Dřív mi to trvalo půl hodiny, dnes už mám svou porci hotovou do čtvrt hodiny. Časem jsem si vymyslela různé srandičky. Stejně jako to dělají kuchaři v televizi, i já si jednotlivé suroviny připravuji do mističek. Zkrátka velký mazák. A aby nedošlo k omylu. Palačinky ani náhodou nejsou tím jediným, co zvládnu. Jinak, abych nezapomněla, sýru má být pořádná vrstva. Čili. Je lepší dávat pokrájené tenké plátky. Hodně tenkých plátků. Ale nechám to na vás, jak to komu vyhovuje.

Příprava sýrových palačinek

Doba přípravy: 10 min.

Doba smažení: 5 min.

Náročnost: *

Počet porcí: 1 / 2-3 palačinky

Ingredience

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 75 ml mléka
  • 1 vajíčko
  • plátek másla na pánvičku
  • hrstička nastrouhané nivy
  • hrstička nastrouhaného eidamu

Postup

Nakrájejte sýry na plátky nebo sýry nastrouhejte. Rozbijte vajíčko do misky, přidejte hladkou mouku, zalijte mlékem. Metličkou míchejte, dokud těstíčko není hladké. Na pánvičce nechte rozehřát trošku másla, a pak na něj nalijte slabou vrstvu těstíčka, počkejte až se začne odchlipovat. Pak palačinku obraťte a položte na ni plátky sýru, nechte mírně ohřát a pryč s palačinkou na talíř, aby nezčernala. Zarolovat a šup na další palačinky. Až bude zarolováno vše, směr jídelní stůl a baštit.

Nechte si chutnat

K. (Dneska tady vládnu já!)

P. S. Někdy palačinku ještě posypu na plátky sýru lahůdkovým droždím. Pak roluji a baštím.

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...