Také milujete máslové sušenky? Tyto křehké a jemné máslové sušenky navíc nádherně voní po vanilce a citronu.

Bez řečí a hned na recept

Přichystejte si voňavé sušenky k čaj, nebo třeba ke kávě, posaďte se venku na sluníčko, a užívejte si síly slunečních paprsků.

Tipy pro přípravu

Tyhle sušenky jsou tak jednoduché, že snad ani není na co upozornit a zvládne je každý. Jejich máslovo-citronová chuť je velmi jemná a příjemná. Při přípravě těsta je dobré pracovat se studeným máslem a do těsta přidat kůru z chemicky neošetřených citronů.

Příprava máslovo-citronových sušenek

Doba přípravy: 15 min. + odležení těsta do druhého dne

Doba pečení: 180°C, 10 min.

Náročnost: *

Počet sušenek: asi 50 ks

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 160 g cukru moučka
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkové esence (vanilkový cukr)
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • citronová kůra z 1 citronu

Postup

Do mísy prosejte mouku a cukr moučku. Nakrájejte studené máslo a přidejte ho k mouce. Rozklepněte vajíčka a přidejte vanilku a nastrouhejte žlutou kůru z citronu. Vše propojte do hladkého těsta. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici.

Druhý den předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si plechy a vyložte je pečicím papírem. Z odleželého těsta odkrajujte části a každou rozválejte na trochu pomoučeném vále na tloušťku zhruba 4 mm. Pak vykrajujte kolečka v průměru razítka, obtiskněte razítko a kolečka přeneste na plech. Plný plech dejte do předehřáté trouby a pečte asi 10 minut.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

Vyzkoušejte i další citronové dobroty. Citronovo-kokosové muffiny nebo vynikající citronový koláč s mascarpone.

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...