Celerovou pomazánku milujete nebo nenávidíte. Já patřím mezi tu první skupinu, Klárko promiň. Tuhle osvěžující dobrotu si zkrátka pár dnů teď budu dávat na talíř. Tady je recept.

Bez řečí a hned na recept

Z úvodu je jasné, jak to u nás doma je. Mladá slečna zkrátka udržuje od celerové pomazánky bezpečný odstup. Co ale není teď, může být v budoucnu, proto si dovoluji zařadit tento recept mezi naše oblíbená jídla.

Tipy pro přípravu

Tahle pomazánka mi připomíná dětství a čas od času si ji připravuji v různých variantách i teď. Většinou do ní přidávám smetanový sýr a jogurt. Stejně dobře ale může posloužit zakysaná smetana. Je tak stejně báječně osvěžující.

Příprava celerové pomazánky

Doba přípravy: 15 min.

Náročnost: *

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 200 g bulvového celeru
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 100 g smetanového sýra
  • 50 g jogurtu holandského typu (3,5 % tuku)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • šťáva z citronu dle chuti
  • pažitka nebo jarní cibulka na ozdobu
  • pepř
  • sůl

Postup

Vejce uvařte natvrdo (tedy 10 min.), a prudce zchlaďte. Celer očistěte a nastrouhejte na malé slzičky do misky. Vejce oloupejte a vychladlé také nastrouhejte do misky najemno. Přidejte sýr, jogurt, a dochuťte hořčicí, dokyselte šťávou z citronu. Dobře promíchejte, opepřete a osolte dle chuti. Nakrájejte pečivo, namažte na něj. Pokrájejte pažitku a chleba jí posypte.

Pomazánku můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici, kde vydrží zhruba 3–4 dny.

Nechte si chutnat

Lucie

PS. mám připomenout, že v tomhle Klárka nejede.

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...