Tiramisu rozhodně nemusí být kávové, i když to je samozřejmě bezkonkurenční. Velmi těsně mu šlape na paty osvěžující jahodové tiramisu. Máte ho připravené během pár minut.

Bez řečí a hned na recept

Jahodová sezóna je úžasná. Máte možnost konzumovat to, co si sami vypěstujete a často je toho spousta. Jahody se dnes dají pěstovat, i když nemáte zahradu. Při troše snahy může být sklizeň velmi bohatá. A co pak s jahodami? Třeba do tiramisu. Příprava je velmi snadná a vlastně se na ní ani nic nedá pokazit.

Tipy pro přípravu

Není tiramisu jako tiramisu. Naše verze je netradiční bez vajec. Ve stejném duchu připravujeme i jahodovou verzi. Podle toho, jak se někde v Itálii připravuje tato verze tiramisu, by se měly jahody svářet s cukrem. Nám to ale přijde škoda, zbytečně nechávat lahodné jahody projít varem. Čerstvé milujeme, takže možná v zimě, až je budeme vyndávat z mrazáku… Také rozmačkané jahody nedoslazujeme, jak je možná někdo zvyklý. Pokud chcete dezert sladší, tak k nim přidejte lžičku moučkového cukru (dle chuti). Jestli nebudou dezert konzumovat děti, můžete přidat alkohol. Hodí se růžové víno, světlý rum.

Příprava jahodového tiramisu

Doba přípravy: 10-15 min.

Náročnost: *

Počet porcí: 4 vrchovaté 200ml skleničky

Ingredience

  • 400 jahod
  • 4 cukrářské piškoty
  • 250 g sýru mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • lžíce cukru moučka
  • pár kapek vanilkového extraktu

Postup

Připravte si skleničky na tiramisu. My měly k ruce 200ml. Vemte si mističku a nasypejte do ní většinu jahod. Můžete kápnout trochu vanilkového extraktu. Jestliže máte rádi doslazované jahody, tak přidejte trochu moučkového cukru. Zhruba čtyři střední jahody nechte na ozdobu.

Ušlehejte šlehačku, přidejte cukr (pokud máte radši sladší, ještě přidejte dle chuti) a mascarpone. Dobře prošlehejte. Každý cukrářský piškot rozřízněte na čtyři díly. Do skleničky nejdříve dejte trošinku jahod, pak vedle sebe dva kousky piškotu, naneste vrstvu umačkaných jahod a vrstvu smetany.

Opět vložte dva piškoty, a rozmačkané jahody. Potom opět smetanu s mascarpone a navrch položte pokrájené jahody. Dezert dejte vychladit do lednice (alespoň na čtyři hodiny, ideálně do druhého dne). Po vychlazení můžete baštit.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...