V teple nemáte příliš chuť na vydatná jídla. Letní saláty jsou v parných dnech nezbytností. Když je navíc zalijete osvěžujícím jogurtovým dipem, bude chuť mnohem zajímavější.

Bez řečí a hned na recept

V létě se většinou nechcete stravovat těžce, a tak sáhnete po lehkém salátu. My navíc měly domácí hlávku salátu, takže radost navíc. Kolem téhle rychlovky není třeba příliš povídat, důležitější je rychlost přípravy a pocit, když salát zakápnete dipem a vychutnáváte si jídlo.

Příprava letního salátu s vejcem

Doba přípravy: 10-15 min.

Náročnost: *

Počet porcí: 1

Ingredience

  • 4 větší listy hlávkového salátu
  • 1-2 střední rajčata nebo 6 rozpůlených cherry rajčátek
  • 4 tenčí kolečka okurky pokrájená na proužky
  • 1-2 uvařená vejce, na čtvrtky
  • lžíce extra panenského olivového oleje
  • lžíce nastrouhaného parmezánu
  • jarní cibulka na posyp

Na dip

  • malý 200ml hrnek bílého jogurtu
  • velká lžíce dijonské hořčice
  • pepř a sůl

Postup

Dejte uvařit vejce natvrdo. Po deseti minutách ho slijte a nechte vychladit ve studené vodě. Nakrájejte salát na větší kusy, rozložte ho do misky, ze které budete jíst. Na něj položte půlky cherry rajčat a pokrájenou okurku, zakápněte olivovým olejem a posypejte strouhaným parmezánem. Vajíčka rozčťvrťte a položte je na salát. Navrch posypte pokrájenou jarní cibulkou.

Na dip smíchejte jogurt s dijonskou hořčicí, opepřete a osolte podle chuti.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...