Ve vedrech člověk potřebuje pořádné ochlazení. Není nic lepšího, než ovoce strčit do mrazáku. Žádná velká věda. Kiwi nanuky jsou jednou z variant. Spousta dobroty.

Bez řečí a hned na recept

Ve velkých vedrech je nejlepší vlézt do lednice. Tam se ale málokdo vejde a co si budeme povídat, není to ideální řešení. Skvělým řešením jsou ale domácí ovocné nanuky. Klárka si pravidelně připravuje tyhle meruňkové/jahodové, podle toho, co je doma.

Teď ale bylo nutno zpracovat kiwi. A co udělat jiného, než tuhle pětiminutovku. Osvěžující bašta. Stačí jen kiwi, limetka nebo trocha citronové šťávy, vrchovatá lžička moučkového cukru s vanilkou (pokud máte rádi velmi kyselé chutě, tak ji nedávejte) a malinko vody (nemusí být). I když jsou kiwi velmi zralá, potřebují trochu dosladit, protože mražením trochu ztrácejí sladkost.

Příprava kiwi nanuků

Doba přípravy: 5 min.

Náročnost: *

Počet porcí: 2

Ingredience

  • 4 kiwi
  • čtvrt limetky
  • lžíce vody
  • moučkový cukr, ideálně s vanilkou (volitelné, dle chuti)

Postup

Rozmixujte oloupaná a na větší kusy nakrájená kiwi, zakápněte zhruba čtvrtkou limetky. Nejdříve nevyužijte všechnu šťávu. Směs můžete zalít troškou vody a rozmixujte ji. Ochutnejte, případně dochuťte limetkou nebo cukrem. Připravte si formičky na nanuky naplňte je rozmixovanou směsí, uzavřete a uložte do mrazničky na 6 hodin. Postavte je nastojato, aby nevytekly. Po 6 hodinách je skvělé osvěžení hotové.

Nechte si chutnat

Klára + Lucie

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...