Ne, že bychom nepřipravovaly nic jiného než polévky, ale tato další vzpomínka na dětství musí být. Rychlá, levná, chutná. Přesně taková je drožďová polévka.

Bez řečí a hned na recept

Máte polévky, od kterých jste si drželi odstup? Kdysi pro mě takovou byla právě drožďová polévka, které jsem důvěrně říkala „nervová“. Droždí je přece dobré na nervy, no ne? Časem jsem si ale k ní vybudovala skvělý vztah a dnes si ji ráda připravuji pravidelně. Má výbornou, nasládlou chuť. Když budete mít vývar, tak opět polévka chutná lépe. No, a nakonec je tam to droždí. A kdo by nepotřeboval pevné nervy, že…

Příprava drožďové polévky

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 15 min.

Náročnost: *

Počet porcí: 4

Ingredience

  • kostka čerstvého droždí (42 g)
  • 1 velká cibule
  • vrchovatá lžička sádla
  • 1 vejce
  • voda/vývar
  • 1 malá mrkev
  • 1 střední petržel
  • 1/4 malého celeru
  • sůl podle chuti
  • petrželka na ozdobení

Postup

Očištěnou cibuli nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejete sádlo a pokrájenou cibuli na něm osmahněte. K rozdrobte droždí, to se po chvilce rozteče a vznikne cibulková kašička. Rozklepněte vejce ke směsi, promíchejte a pražte společně.
Očistěte a pokrájejte na menší kostičky kořenovou zeleninu a přidejte ke směsi. Zalijte vodou a přiveďte vše k varu. Vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut, do změknutí zeleniny.

Nezapomeňte ozdobit polévku něčím zeleným (pažitka, celerové listy). U nás je to hlavně petrželka.

Nechte si chutnat

Lucie

PS. Dejte vědět, jestli patříte k týmu „mňam“ nebo „tohle si raději odpustím“.

Pošlete to dál:

1 komentář

  1. Samozřejmě patřím k týmu mnam

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...