Kuře je zkrátka oblíbené. Přemýšlíte, co z něj udělat, protože je na jídelníčku poměrně často. My dvě nedáme dopustit na ty s houbovo-smetanovou omáčkou.
Tohle vážně není nějaké lehké jídlo. Je tak trošku těžší na zažívání. Jsou tam ty houby a smetana. Ale tak co by člověk neudělal pro spokojené bříško, že? A co na tomhle jídle máme rády? Tu skvělou sladkost. Docela důležitý je i výběr hub. My měli doma skvělé uvařené a zamrazené penízovky sametonohé. Mají úžasně hladké kloboučky a ve spojení s masem a omáčkou prostě nemají chybu.
Příprava
![](https://www.nadsenivkuchyni.cz/wp-content/uploads/2022/05/cas.png)
Doba přípravy: 10 min.
![](https://www.nadsenivkuchyni.cz/wp-content/uploads/2022/05/hrnec2.png)
Doba vaření: 25 min.
![](https://www.nadsenivkuchyni.cz/wp-content/uploads/2022/04/narocnost2.png)
Náročnost: *
![](https://www.nadsenivkuchyni.cz/wp-content/uploads/2022/05/lide2.jpg)
Počet porcí: 4
![](https://www.nadsenivkuchyni.cz/wp-content/uploads/2022/05/suroviny-pro-kureci-prsa-se-smetanovo-houbovou-omackou.jpg)
Ingredience
- 3 kuřecí prsa
- 1 velká cibule
- plátek másla na osmažení cibulky
- 300 g zavařených hub
- 2 smetany na vaření – 12%
- malá hrst nastrouhaného parmezánu
- pepř a sůl
- příloha: rýže nebo těstoviny
Postup
Nejdříve si na másle osmažte cibulku pokrájenou nadrobno. Když je krásně nazlátlá, tak k ní přidejte na střední kostky nakrájená kuřecí prsa. Když jsou krásně osmahlá, tak je zalijte vlažnou smetanou a zasypte parmazánem, osolte, opepřete a nechte prohřát.
Uvařte přílohu. My si k tomu většinou dáváme rýži natural, takže když začínám jídlo připravovat, dám vařit i rýži, která se dělá 25 minut. Jakmile je vše hotovo, šup s tím na talíř. A můžete baštit.
Nechte si chutnat
K+L
Bylo mi řečeno, že se k tomu dobře hodí i brambory. No nevím. Ale proti gustu žádný dišputát. Dejte si k tomu zkrátka to, na co máte největší chuť.