Bábovky, to je naše. Mohou být na stole alespoň jednou do měsíce. Tato úžasná kokosová záležitost s trochou ořechového nádechu je to pravé, co právě potřebujete ke kávě.

Milujeme je pro rychlost přípravy a to, kolik možností úprav nabízejí. My jsme si teď oblíbily tuhle kokosovou bábovku, která je doplněná o trochu vlašských ořechů. A co si budeme povídat, jsou také vzpomínkou na dětství, takže tuto velkou myšlenku předávám dál, že, Klárko? Recept vznikl náhodou, když nebyl dostatek kokosu. A vůbec to nebyla špatná náhoda.

Na přípravě vážně nic není, smíchají se pouze dobře ingredience a nebýt šlehání sněhu, zvládne ji i každá malá slečna nebo kluk. Někdy nastává problém s vyndáváním bábovky. My tohle zatím víceméně neřešíme. Naše forma je skvělá. Mimochodem jste tým vymazávání, nebo stříkáte formu sprejem, aby šla lépe vyklopit? Dejte nám vědět pod článkem. V ingrediencích uvádíme domácí vanilkový extrakt. Pokud ho nemáte, použijte vanilkový cukr (kupovaný/vlastní).

Příprava kokosovo-ořechové hrnkové bábovky

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 40 min., elektrická trouba 170°C

Náročnost: **

Velikost formy: průměr formy 22 cm

Ingredience

  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • domácí vanilkový extrakt
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1/2 hrnku strouhaných vlašských ořechů

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si formu na bábovku a vymažte ji moukou a vysypejte strouhankou nebo použijte sprej. Ve větší misce utřete žloutky s cukrem do pěny a přilévejte olej a pořád míchejte. Ve vedlejší misce našlehejte mixerem z bílků pevný sníh. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a nasypejte první hrnek do mísy s těstem. Dobře promíchejte, přilijte mléko (přidávejte po částech) a znovu míchejte. Pak přidejte druhý hrnek mouky. Vše dobře rozmíchejte. Nasypte hrnek kokosu a půl hrnku namletých ořechů a promíchejte. Nakonec přidejte sníh z bílků. Nasuňte do formy a pečte v předehřáté troubě.

Pečte zhruba podle možností vaší trouby asi 40 minut. Jestli je hotová, zkontrolujte špejlí. Pokud na ní nezůstane těsto, může z trouby ven. Formu s bábovkou položte na prkénko a pár minut ji tak nechte. Po zhruba 5-10 minutách bábovku vyklopte. Asi by se nakonec bábovka měla posypat moučkovým cukrem. Vypadá to efektně, ale my to neděláme. Je skvělá i tak.

Nechte si chutnat

K+L

Co je třeba podotknout, že bábovka se trochu drobí. Ale nejedná se o nic významného, co by nespravil kopeček šlehačky nebo vanilkové zmrzliny.

Pošlete to dál:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit...